Carnati de casa

de mihasara in Porc, 2 Dec 2015 | 3866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 1 kg pulpa de porc
    • 300 g carne de vita
    • 300 g slanina
    • 6 catei usturoi
    • 1 lingura rasa sare
    • 1 lingura piper
    • 1 lingura boia dulce de ardei
    • jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin-dupa preferinta.
    • 100ml supa de oase sau apa
    • mate subtiri de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Mod de preparare:



  1. Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.

  2. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.

  3. Punem si supa si amestecam bine.

  4. Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.

  5. Amestecam si cu usutroiul zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).

  6. Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.

  7. Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.

  8. Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa nu crape dar nici sa fie prea goale.

  9. Portionam membranele umplute in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.

  10. Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.

  11. Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa care, jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.

 

TIPS-URI

1

Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

02.12.2015, 17:43

Buni,buni!

mirela0911 1

02.12.2015, 20:18

Cel mai bun!

Rocsi 1

02.12.2015, 20:34

Foarte buni sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa