Friptura de porc cu orez

de mihaelar63 in Porc, 15 Apr 2019 | 165 vizualizari

 

 Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 100 ml ulei
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita de boia rosie ungureasca
  • 1 lingura mix zaatar israelian
  • 1/4 lingurita piper negru brazilian
  • sare
  • orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
  • salata varza verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu orez:


  1. Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute.

  2. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia.

  3. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore.

  4. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.

  5. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.

  6. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.

  7. Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.

  8. Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.

  9. Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.

  10. La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat.

  11. Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.

  12. Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.04.2019, 19:26

Sa tot mananci asa bunatate!

Panacris 1

18.04.2019, 07:53

dantes 1

20.04.2019, 13:33

Gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu garnitura de orez