Felii de carne cu fenicul și cartofi noi

de Panacris in Porc, 30 Mai 2015 | 1767 vizualizari

 

O bunătate, după spusele Zmeilor;) Sincer am avut un pic de temere cu fenicu-lul, nou introdus în mâncarea Zmeilor;) Spre surprinderea mea, a fost foarte bine acceptat ;) La a doua porție, Zmeul Mijilociu, a specificat că vrea și ”ghezemiță din aia nouă”, adică fenicul pe lângă carne ;) P.S. : Ghezemiță=diverse verdețuri sau legume adăugate lângă fripturi ;) Iar Zmeul cel mic nici nu a sesizat că e ceva în plus în ”ghezemițe” ;) așa că de acum în colo am verde la fenicul ;)

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 12 felii,
  • Condimente pentru friptură de la Fuchs,
  • Ceapă verde 4-5 fire,
  • Apio 2 fire,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Fenicul 1 bucată medie,
  • Roșii 2-3 bucăți,
  • Ulei de măsline, Vin alb demisec 250 ml.
  • Pentru garnitură:
  • Cartofi noi foarte mici 2000 g,
  • Ulei de măsline,
  • Rozmarin sau mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de carne cu fenicul și cartofi noi:

Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit, în cuptor, cca. 10 minute la 250 grade, apoi feliile se întorc pe cealaltă parte pentru a se rumeni. Între timp se curăță și toacă mărunt vegetalele, ce se adaugă peste carnea rumenită, nu e nevoie de asezonare de sare și piper, deoarece fripturile sunt asezonate cu mirodenii de la Fuchs.


Se completează cu vin alb și se pune la gătit în cuptor ptr cca. 30 de minute la 250 grade, neacoperit. Între timp, cartofii noi, super mărunți, se spală sub jet puternic de apă, fărăr a se curăța de coajă, se asezonează de sare și ulei de măsline, rozmarin/mărar, apoi se așează într-un al treilea vas roman și se gătesc la cuptor, până devin aurii. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de carne cu fenicul și cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

02.06.2015, 08:14

vai ce-mi place feniculul , o bunatate de mancare

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:06

super combinatie

mihaelar63 1

07.07.2015, 20:49

M-ai facut curoasa . A sosit timpul sa incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur