Felii de carne cu fenicul și cartofi noi

de Panacris in Porc, 30 Mai 2015 | 4437 vizualizari

 

O bunătate, după spusele Zmeilor;) Sincer am avut un pic de temere cu fenicu-lul, nou introdus în mâncarea Zmeilor;) Spre surprinderea mea, a fost foarte bine acceptat ;) La a doua porție, Zmeul Mijilociu, a specificat că vrea și ”ghezemiță din aia nouă”, adică fenicul pe lângă carne ;) P.S. : Ghezemiță=diverse verdețuri sau legume adăugate lângă fripturi ;) Iar Zmeul cel mic nici nu a sesizat că e ceva în plus în ”ghezemițe” ;) așa că de acum în colo am verde la fenicul ;)

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 12 felii,
  • Condimente pentru friptură de la Fuchs,
  • Ceapă verde 4-5 fire,
  • Apio 2 fire,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Fenicul 1 bucată medie,
  • Roșii 2-3 bucăți,
  • Ulei de măsline, Vin alb demisec 250 ml.
  • Pentru garnitură:
  • Cartofi noi foarte mici 2000 g,
  • Ulei de măsline,
  • Rozmarin sau mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de carne cu fenicul și cartofi noi:

Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit, în cuptor, cca. 10 minute la 250 grade, apoi feliile se întorc pe cealaltă parte pentru a se rumeni. Între timp se curăță și toacă mărunt vegetalele, ce se adaugă peste carnea rumenită, nu e nevoie de asezonare de sare și piper, deoarece fripturile sunt asezonate cu mirodenii de la Fuchs.

Se completează cu vin alb și se pune la gătit în cuptor ptr cca. 30 de minute la 250 grade, neacoperit. Între timp, cartofii noi, super mărunți, se  spală sub jet puternic de apă, fărăr a se curăța de coajă, se asezonează de sare și ulei de măsline, rozmarin/mărar,  apoi se așează într-un al treilea vas roman și se gătesc la cuptor, până devin aurii. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de carne cu fenicul și cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

anca_rm 1

02.06.2015, 08:14

vai ce-mi place feniculul , o bunatate de mancare

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:06

super combinatie

mihaelar63 1

07.07.2015, 20:49

M-ai facut curoasa . A sosit timpul sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii