Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

de alba_zori in Vita, 30 Iul 2012 | 2139 vizualizari

 

Si iarasi carnita,dar o carnita asa de buna si moale de se topeste in palat,cu gusturi si arome simple dar impreuna sunt fantastice,pregatirea este mai lunga pentru carne dar merita,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de vita
  • o ceapa rosie
  • 400 gr morcovi
  • ulei de masline
  • un pahar mare de vin rosu martini
  • un paharel mic de tuica de prune
  • o frunza de dafin
  • cateva frunze de leustean
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • o bucatica de ardei iute
  • 500 gr mazare
  • un morcov mic
  • sare,ulei de masline,o ceapa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare:

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta.

Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si lasam cu capacul putin deschis aproape 4 ore bune.

Iintre timp pregatim si mazarea intr-o craticioara cu o ceapa mica taiata fin, un morcov, sare si putina apa, cu capacul inchis. Lasam pana fierbe, apoi amestecam si cand se usuca mai adaugam inca putina apa. Este gata in maxim 30 de minute.

Dupa de carnea a fiert bine, o scoatem si o taiem felii.

Morcovii si sosul ce a ramas il bagam la storcator si facem un sos.

Pregatim si farfuriile si asezam cate o felie de carne cu sos de morcovi deasupra, mazare ca garnitura si pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-0
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-1
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-2
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-3
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-4
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare-5

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

30.07.2012, 18:09

Meri,obligatoriu

iri_iri

iri_iri 1

30.07.2012, 20:47

Rocsi

Rocsi 1

30.07.2012, 21:13

O portie este a mea ca arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!