Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

de alba_zori in Vita, 30 Iul 2012 | 2268 vizualizari

 

Si iarasi carnita,dar o carnita asa de buna si moale de se topeste in palat,cu gusturi si arome simple dar impreuna sunt fantastice,pregatirea este mai lunga pentru carne dar merita,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de vita
  • o ceapa rosie
  • 400 gr morcovi
  • ulei de masline
  • un pahar mare de vin rosu martini
  • un paharel mic de tuica de prune
  • o frunza de dafin
  • cateva frunze de leustean
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • o bucatica de ardei iute
  • 500 gr mazare
  • un morcov mic
  • sare,ulei de masline,o ceapa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare:

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta.


Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si lasam cu capacul putin deschis aproape 4 ore bune.


Iintre timp pregatim si mazarea intr-o craticioara cu o ceapa mica taiata fin, un morcov, sare si putina apa, cu capacul inchis. Lasam pana fierbe, apoi amestecam si cand se usuca mai adaugam inca putina apa. Este gata in maxim 30 de minute.


Dupa de carnea a fiert bine, o scoatem si o taiem felii.


Morcovii si sosul ce a ramas il bagam la storcator si facem un sos.


Pregatim si farfuriile si asezam cate o felie de carne cu sos de morcovi deasupra, mazare ca garnitura si pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

30.07.2012, 18:09

Meri,obligatoriu

iri_iri 1

30.07.2012, 20:47

Rocsi 1

30.07.2012, 21:13

O portie este a mea ca arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu costita afumata