Carne de curcan la punga, in cuptor

de mirela0911 in Curcan, 25 Iun 2020 | 1956 vizualizari

 

Fiind carne de curcan crescut la tara, procesul de gatire este mai lung si pentru asta am ales sa folosesc punga pentru cuptor pentru a se gati mai repede. Pe langa carne am facut o garnitura de cartofi aromati, o salata de rosii cu fetta si un sos tzatziki. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc carne de curcan ( o pulpa intreaga taiata in doua si o aripa)
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • cartofi noi pentru garnitura
  • condimente (sare, piper, rozmarin)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de curcan la punga, in cuptor:

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte. 

A doua zi se scoate cu o ora inainte de a baga carnea la cuptor. Intre timp se mai maseaza carnea, se intoarce si pe partea cealalta.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. In tava cuptorului se asaza punga cu carne si se lasa pentru o ora. Se incearca carnea si daca mai este nevoie, se mai lasa in punga pentru inca o jumatate de ora. 

Intre timp se curata cartofii si se taie in 4 sau 6, in functie de cat de mari sunt. Se stropesc cu ulei si se presara sare, piper si rozmarin maruntite la rasnita.

Se asaza cartofii in tava cuptorului si se scoate carnea din punga, asezandu-se printre cartofi. Se toarna si sucul de pe carne, din punga. Se da la cuptor pana sunt facuti cartofii si carnea este frumos rumenita.

Se serveste cu o salata sau sos tzatziki.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga peste carne si legumele preferate: ceapa, morcovi, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan la punga, in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan in sos marinat