Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie

de ionix in Porc, 9 Dec 2010 | 3847 vizualizari

 

am cumpărat sosurile şi am zis să mă joc puţin prin bucătărie.... :p o mâncare foarte apreciată şi care a avut un gust inedit...

 

INGREDIENTE

  • Pentru carnea de porc chinezească:
  • 1 kg de spată de porc
  • 3 cepe mari
  • 4-5 căţei de usturoi
  • o lingură sos de soia
  • o lingură sos chinezesc pentru porc
  • o lingură cremă-pastă de soia
  • o lingură cu ulei
  • sare, piper
  • Pentru piure:
  • 2 kg cartofi
  • două linguri cu smântână
  • sare, piper
  • 2-3 linguri cu unt
  • Pentru sosul roşu:
  • o linguriţă sos iute chinezesc
  • 5-6 linguri cu iaurt
  • Pentru sosul de deasupra:
  • două linguri cu smânână
  • două ouă
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie:

Preparare carne de porc:


Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa punem sosul de soia şi lăsăm la înăbuşit câteva minute. Peste ceapă se pune la călit carnea de porc. Se amestecă întruna. Când începe a se albi carnea, punem sosul chinezesc pentru porc şi crema de soia. Se amestecă bine şi se mai lasă vreo 10 minute, amestecând întruna. Se pune sare, piper după gust şi usturoiul tăiat feliuţe- după ce am stins focul. Compoziţia se dă la răcit.


Preparare piure:


Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se fierb. După ce au fiert îi pasăm bine, cât sunt ăncă fierbinţi, şi îi amestecăm cu smântâna şi untul. Punem sare şi piper după gust iar apoi dăm la racit.


Preparare sosuri:


Se amestecă ingredientele pentru fiecare sos în parte şi astfel obţinem cele două sosuri necesare pentru acest preparat.


Asamblare mâncare:


Se ia un vas de yena, se unge cu unt. 1/2 din piure se întinde într-un strat şi întindem bine. Peste piure punem sosul roşu apoi amestecul de carne. Punem iar piure, sos roşu, amestec de carne iar deasupra punem sosul cu smântână. Întindem pe toată suprafaţa sos.


Aşezăm vasul de yena în partea de sus a cuptorului iar sub vas plasăm o tavă cu apă. Lăsăm la foc mic până când se rumeneşte. Când este caldă se va lua mai greu din vas, pentru că este moale. Dar când se răceşte va fi foarte uşo de porţionat. Se presară mărar proaspăt tocat sau de la congelator şi se serveşte.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

aveţi grijă să mai puneţi apă în tavă, din când în când...

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

marieta 1

09.12.2010, 23:37

e bun!!!!!!!!!!

LUK 1

09.12.2010, 23:53

ceva deosebit..si bun

ionix 1

10.12.2010, 08:10

vă mulţumesc frumos... dap, este deosebit...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc umpluta