Tocana prieteniei

de Constelatialeu in Porc, 3 Aug 2022 | 8182 vizualizari

 

Cand iti vin oameni dragi in vizita pui de-o tocana din aia cu de toate, adunate de prin lada frigorifica, de prin gradina, trantite intr-un wok de fonta sub care arde .....pe langa canicula si niste uscaturi. Eu nu o laud ca suna a lauda, dar pot sa spun ca am primt nota mare de trecere....:)))))))))))))))))))))))))))))) am avut bonus si niste castraveti covasiti in care am trantit niste cuburi de gheata sa nu lesinam de atata caldura. Ingredientele nu sunt cantarite , sunt asa ochiometrice in functie de cati fomisti sunt la masa.....noi am avut cativa:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc, ceafa si muschi...cca 2,5-3 kg
  • legume cca 3 kg dupa cum urmeaza
  • ceapa uscata, alba, rosie si ceapa verde frunze
  • dovlecel cuburi
  • fasolica fideluta
  • vanata
  • ardei gras
  • rosii
  • ulei pentru calit
  • sare
  • piper
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana prieteniei:

Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai.

Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete. Rosiile le-am decojit si le-am taiat in bucati mai mici. Frunzele de ceapa verde le-am scos din lada frigorifica, la ora asta si pe canicula asta nici urma de ceapa verde, am avut grija sa-mi pun la pastrare.

Jumatatea mea a fost pe post de fochist si a intretinut focul. Am asezat wok-ul de fonta deasupra focului, am lasat sa se incinga si am turnat ulei, nu l-am masurat, apoi am adaugat bucatile de carne si le-am calit, pana au inceput sa se albeasca si sa se rumeneasca putin. Am scos carnea si am pus legumele, mai intai ceapa uscata, ardeiul si fasolea, le-am lasat sa se inmoaie, am adaugat vanata si dovlecelul, am turnat apa, am presarat sare si piper si am lasat sa sa fiarba cca 10 min, dupa care am adaugat carnea si am asezat capacul pe wok. Din cand in cand am amestecat in wok.Dupa cca 30 min am adaugat si rosiile, am domolit focul si am mai lasat sa clocoteasca la foc mic cca 30 min. Spre final am adaugat si ceapa verde, am potrivit de sare si piper si cca 10-15 min pe foc, apoi ne-am asezat la masa si-am savurat cu mamaliga si castraveti covasiti. Sa ne fie de bine, iar daca v-am facut pofta sa va fie si voua de bine cand veti savura a sa bunatate de tocana.

Sper ca n-am uitat nimic de notat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana prieteniei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Catalina L 1

04.08.2022, 20:10

asra da tocana

abstract01 1

06.08.2022, 04:06

Rocsi 1

14.08.2022, 19:33

Cred si eu ca ai primit nota maxima la cat de bine arata! Imi imaginez si gustul sau minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti