Carne de vita inabusita

de Alinutza80 in Vita, 27 Feb 2012 | 8208 vizualizari

 

Este o reteta pe care am invatat-o in Olanda.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 1 cub maggi de vita
  • 1 pachet de unt pentru prajit
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel verde (de la congelator)
  • sare
  • piper
  • 1 lg faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita inabusita:

Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper.


Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti apoi se pune intr-o cratita peste care se pune grasimea ramasa si se adauga apa fiarta cat sa acopere carnea. Se pune sare, piper, cimbru, foile de dafin si cubuletul de maggi. Se lasa sa fiarba la foc iute 15 minute, apoi se lasa la foc mic in jur de 3 ore. Din cand in cand se mai intoarce carnea si daca e nevoie se mai adauga apa fiarta. Cand carnea este fiarta bine se adauga 1 lg faina care se bate cu putina apa, se mai lasa sa fiarba 10 minute.La sfarsit se adauga patrunjel verde.Se serveste cu cartofi natur si cu salata de varza acra sau muraturi dupa preferinta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:27

Foarte buna fripturica!

Alinutza80 1

01.03.2012, 15:56

Gabica 1

12.11.2012, 15:48

se gaseste varza acra in olanda??? eu plec de Sarbatori si ma intrebam daca am cu ce sa le fac niste sarmalute...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel la cuptor cu legume si sos bechamel