Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mai 2016 | 3175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 carnat proaspat de porc, fara prea multa grasime
  • 2 fasii de Pancetta sau bacon
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 cartof mai mare
  • 1/2 lingurita unt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingura iaurt
  • cateva frunze de busuioc, patrunjel, chives si marar
  • cateva tulpini de sparanghel pentru servit (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/tortilla-umpluta-cu-ton-si-legume-77902.html)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense:

Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano. 

Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore. 

Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si crocant, apoi se taie felii. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si se aseaza 1 cartof bine spalat, cu coaja, uns cu ulei de masline, presarat cu sare si piper si intepat din loc in loc cu o furculita, pe o tava, in centrul cuptorului. Se gateste 30-35 de minute. 

Cartoful se scoate din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal, pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă untul  și se amestecă bine. Se adaugă apoi sare, piper, felii de castravete murat si carnat marinat. 

Se adauga deasupra iaurtul si ierburile tocate. 

Se serveste imediat cu sparanghel si o bere rece (optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat