Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mai 2016 | 805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 carnat proaspat de porc, fara prea multa grasime
  • 2 fasii de Pancetta sau bacon
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 cartof mai mare
  • 1/2 lingurita unt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingura iaurt
  • cateva frunze de busuioc, patrunjel, chives si marar
  • cateva tulpini de sparanghel pentru servit (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/tortilla-umpluta-cu-ton-si-legume-77902.html)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense:

Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano.


Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore.


Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si crocant, apoi se taie felii.


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si se aseaza 1 cartof bine spalat, cu coaja, uns cu ulei de masline, presarat cu sare si piper si intepat din loc in loc cu o furculita, pe o tava, in centrul cuptorului. Se gateste 30-35 de minute.


Cartoful se scoate din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal, pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă untul și se amestecă bine. Se adaugă apoi sare, piper, felii de castravete murat si carnat marinat.


Se adauga deasupra iaurtul si ierburile tocate.


Se serveste imediat cu sparanghel si o bere rece (optional)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.06.2016, 21:41

Ce cartofi faini!

Satisfyyourcravings 1

01.06.2016, 22:09

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata in vas de lut