Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

de Andra_Constantinescu in Porc, 16 Ian 2016 | 1297 vizualizari

 

Cea mai buna mancare de fasole o fac eu! Stiati, nu? :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe;
  • 250 g pastrama de porc afumata;
  • 2 l apa;
  • sare;
  • o ceapa;
  • un ardei kapia;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o tija de apio;
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 3-4 boabe piper;
  • o foaie de dafin;
  • cimbru uscat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata:

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.


Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare.


Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.


Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.


Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.


Tija de apio se spala si se taie in bucati mari.


Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.


Dupa ce carnea s-a calit se adauga toate aceste legume si apa si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.


Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si cimbrul si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu 1

18.01.2016, 08:35

Ma bucur, Aletta!

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:01

Foarte buna!

anca_rm 1

18.01.2016, 09:15

foarte buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate