Sarmalute cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 23 Dec 2015 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare:

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 3-4 cepe mari
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml bulion/suc de rosii
  • condimente dupa gust: sare si piper
  • pentru impaturit: foi de varza murata si/sau vita de vie
  • un rasol de porc afumat
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt.

Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.

Amestecam toate ingredientele, atat cat sa se obtina o compozitie omogena.

Din aceasta compozitie, umplem frunzele de varza/vita de vie (pregatite din timp).

Le asezam apoi intr-un vas pentru cuptor si adaugam printre sarmalute bucati de rasol afumat.

Deasupra sarmalutelor punem coditele de marar si patrunjel, umplem vasul cu apa atat cat sa le cuprinda si adaugam una-doua linguri cu suc de rosii.

Dam vasul la cuptor, la o temperatura potrivita, atat cat este necesar.

Se servesc calde! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu afumatura-0
Sarmalute cu afumatura-1
Sarmalute cu afumatura-2
Sarmalute cu afumatura-3
Sarmalute cu afumatura-4
Sarmalute cu afumatura-5
Sarmalute cu afumatura-6
Sarmalute cu afumatura-7
Sarmalute cu afumatura-8
Sarmalute cu afumatura-9
Sarmalute cu afumatura-10
Sarmalute cu afumatura-11
Sarmalute cu afumatura-12
Sarmalute cu afumatura-13
Sarmalute cu afumatura-14
Sarmalute cu afumatura-15
Sarmalute cu afumatura-16
Sarmalute cu afumatura-17
Sarmalute cu afumatura-18

COMENTARII (13)

 merisor

merisor 1

24.12.2015, 15:52

Yummyyyy! Astea cu afumatura sunt delicioase!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

24.12.2015, 16:27

Rocsi

Rocsi 1

26.12.2015, 13:58

Sunt o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!