Sarmalute cu varza murata si afumatura

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2014 | 3686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza murata
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 100 ml bulion
  • 300 bg afumatura
  • untura de porc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza murata si afumatura:

Pregatim compozitia


Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul.


Amestecam bine pana la omogenizare.


Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici.


De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor care e mai groasa.


Partea ramasa din capatana, adica frunzele cele mici, le tocam marunt.


Ungem o cratita cu untura de porc.


Pe partea de jos punem un strat de " taietura " (varza tocata marunt), carnea afumata, cimbru si marar.


Infasuram sarmalute si le asezam frumos in oala, nu prea inghesuite deoarece ele au nevoie de spatiu pentru fierbere.


Asezam un strat de sarmalute, "taietura", cimbru si marar, tot asa pana terminam ingredientele.


Deasupra adaugam bulionul.


Umplem cratita cu apa, astfel incat sa acopere compozitia.


Lasam la foc moderat aproximativ 90 minute.


Apasam din cand in cand sarmalutele in jos cu o lingura de lemn si scuturam putin de cratita de la manere pentru a evita arderea celor de jos.

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu smantana sau iaurt

2

sunt foarte gustoase daca sunt fierte jumatate din timp pe aragaz, dupa care sunt bagate la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza murata si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:22

bune

Alexandra Burz 1

23.01.2014, 21:47

Ubulika 1

25.01.2014, 15:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute