Bibilică la cuptor

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2014 | 13950 vizualizari

 

Sper că toată comunitatea Bucătărașilor așteaptă această rețetă;) =))

 

INGREDIENTE

  • bibilică cca. 2000 g.,
  • Pentru baiț:
  • sare aromată cu cimbru a la Panacris,
  • piper proaspăt măcinat,
  • frunze de salvie, cimbru, oregano, lămâiță, dafin.
  • Pentru gătit:
  • morcovi,
  • praz,
  • mere,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec,
  • apă plată.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bibilică la cuptor:

Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;)


A doua zi se scoate din baiț, se spală bine, apoi se unge cu ulei de măsline, se asezonează de sare și piper, se umple cu bucăți tăiate grosier de morcovi, praz și mere;) Se așează în vasul roman, se adaugă de jur, împrejur ciupercuțe champignon;) . Se adaugă un pahar de vin alb demisec și unul de apă;) Se acoperă și se lasă la copt cca. 120 de minute la copt, la foc mic;) Vă asigur că e o delicatesă;) Noi am servit cu piure pufos de cartofi;) și salată primavera !


Spor și poftă bună! ;)

 

TIPS-URI

1

Sezonul de bibilici a expirat;) Aștept toamna-iarna viitoare ptr noi încercări;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bibilică la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Pushaa 1

14.03.2014, 11:07

ce bronzata!

anca_rm 1

14.03.2014, 16:00

Lavinia 1

15.03.2014, 09:22

foarte gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole