Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi

de Miha in Porc, 11 Sep 2010 | 6340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • sare
  • 2 catei usturoi
  • busuioc si cimbru
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • Pentru sos:
  • 3 cartofi
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi:

Muschiuletul de porc spalat si curatat se taie in 3 fasii pe lungime. Fasiile se prind cu o scobitoare la un capat, apoi se impletesc. "Cosita" obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, se presara cu condimente, cateva linguri cu ulei de masline. Se toarna 1 cana de apa, se acopera cu un capac si se da la cuptor, la foc mediu. Cand carnea este bine fiarta, se scoate capacul si se lasa pana se rumeneste.


Sosul de usturoi:


Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.


Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.


Se serveste alaturi de friptura fierbinte. Daca mai ramane, se patreaza intr-un vas bine inchis, la frigider, pentru cateva zile.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Miha 1

13.09.2010, 10:32

Multumesc Silvia!

elena1988 1

22.03.2011, 18:29

Bya Ralu 1

15.01.2013, 00:44

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor