Pulpa de porc cu sos de legume

de gaby_duceag in Porc, 26 Mar 2011 | 3402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • pulpa de porc
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • dafin
  • cimbru

Pentru sos

  • doua cepe
  • un morcov maaaare (sau doi mici)
  • o bucata de telina
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • doua linguri pasta tomate
  • marar
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos de legume:

Mod de preparare.

Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie.

Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa.

Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam de 10-15 cm ..

Am condimentat cu sare si piper si am pus-o-ntr-un vas cu fund dublu si am turnat apa pana la jumatatea ei.

Am pus capacul si am dat la foc miiiiic mic.

Am lasat-o acolo sa fiarba cred ca cel putin 2 ore si jumatate (focul foarte mic! ) invartind-o la fiecare 30 min.

In ultima ora am adaugat in apa catei de usturoi intregi, necuratati, doar putin vatamati :))) , cimbru si frunze de dafin.



In timp ce a fiert carnea m-am ocupat de sos :

-am spalat bine , bine ceapa , morcovul si telina si le-am taiat in bucati mari (necuratate! ) pe care le-am calit in ulei, bine , bine.Am adaugat pasta de tomate si am mai calit putin.

Am adaugat 2 cani si jumatate de apa , am dat focul la mic si am pus capac.

Am lasat sa fiarba pana ce legumele erau moi. Am scos toate bucatile din sos cu exceptia morcovului si am bagat blenderul si am pasat.

Sosul a devenit suficient de gros,; daca va iese prea subtire adaugati o lingura de faina diluata cu putina apa rece.

Am mai dat cateva clocote , timp in care am condimentat cu sare, piper si usturoi, am adaugat putin marar si patrunjel verde si..gata.



Am servit carnita cu sos alaturi de garnitura de orez (merge si piure) si salata de varza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (107)

kukibella 1

28.03.2011, 18:38

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:19

super bine arata

gaby_duceag 1

28.03.2011, 23:28

kuki mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei