Cartofi a la Bunica

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 16078 vizualizari

 

Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 100 g. piept de porc taranesc afumat
  • 100ml. smantana de gatit
  • 100 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1varf lingurita oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi a la Bunica:

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.


Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.


Se pune in tigaie peste pieptul afumat .


Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma ,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.


Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.


Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza ,pipereaza ,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.


Pregatim un vas de ceramica.Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.


Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.


Intre timp radem cascavalul.


Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.


Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.


Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie taiati foarte subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mena29 1

01.07.2013, 00:01

Mmmm,ce bunatate!

babi5 1

21.08.2013, 19:29

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 17:05

O bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane.