Tort de clatite cu branza Gouda si rosii

de brie in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2009 | 5844 vizualizari

 

Un aperitiv ce se poate servi atat cald cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1 ou mare
  • sare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 350 gr branza Gouda
  • 4 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza Gouda si rosii:

Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite.

Din compozitia rezultata se prajesc vreo 5-6 clatite (depinde de dimensiunea tigai), se lasa la racorit cateva minute timp in care se tapeteaza o tava cu hartie de copt,iar rosiile se taie rondele si branza se trece prin razatoare.

Se preincalzeste cuptorul.

In tava se aseaza o clatita peste care se presara branza razaliata si apoi se pune un strat de rosii rondele, urmeaza inca un strat de clatite si apoi branza,rosii,continundu-se pana se termina clatitele .

Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute, dupa acesta se scoate tava se lasa 2-3 minute la racorit se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate utiliza si ceapa rosie daca lipseste ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza Gouda si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

02.12.2009, 13:06

bine ai venit alaturi de noi; imi place tare mult tortul tau, ba chiar as si manca o feliuta din el, arata foarte bine!

ionix 1

05.12.2009, 18:21

cred ca are gust a pizza, nu??? bun bun

brie 1

05.12.2009, 18:58

nu chiar, aduce mai mult ca un chec aperitiv in genul celui facut de tine dar numai cu legume (eu adaug ciuperci in loc de sunca) si ai mei zic ca seamana la gust tare mult, e chiar bunutz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri din cartofi cu chimen