Tort de clatite cu branza Gouda si rosii

de brie in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2009 | 6312 vizualizari

 

Un aperitiv ce se poate servi atat cald cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1 ou mare
  • sare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 350 gr branza Gouda
  • 4 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza Gouda si rosii:

Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite.

Din compozitia rezultata se prajesc vreo 5-6 clatite (depinde de dimensiunea tigai), se lasa la racorit cateva minute timp in care se tapeteaza o tava cu hartie de copt,iar rosiile se taie rondele si branza se trece prin razatoare.

Se preincalzeste cuptorul.

In tava se aseaza o clatita peste care se presara branza razaliata si apoi se pune un strat de rosii rondele, urmeaza inca un strat de clatite si apoi branza,rosii,continundu-se pana se termina clatitele .

Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute, dupa acesta se scoate tava se lasa 2-3 minute la racorit se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate utiliza si ceapa rosie daca lipseste ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza Gouda si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

02.12.2009, 13:06

bine ai venit alaturi de noi; imi place tare mult tortul tau, ba chiar as si manca o feliuta din el, arata foarte bine!

ionix 1

05.12.2009, 18:21

cred ca are gust a pizza, nu??? bun bun

brie 1

05.12.2009, 18:58

nu chiar, aduce mai mult ca un chec aperitiv in genul celui facut de tine dar numai cu legume (eu adaug ciuperci in loc de sunca) si ai mei zic ca seamana la gust tare mult, e chiar bunutz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca in vas roman