Cartofi aromati cu usturoi la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de post, 16 Oct 2013 | 7727 vizualizari

 

Astazi am dorit sa mananc fara carne,rapid si fara prajeli.Asa ca am facut acesti minunati cartofi cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi sau mai bine spus 1kg
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu sos iute de ardei
  • 2 capatani de usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • curcuma
  • 200ml apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati cu usturoi la cuptor:

Cartofii se curata ,se spala si se vor taia in felii mai groase.Se pun in strecuratoare si apoi pe hartie prosop sa absoarba apa de pe ei.Intr-o tava mai adanca se pun cartofii peste care s-au pus mirodeniile,sare,piper,cimbru si curcuma iar la sfarsit se ung cu uleiul de masline luand in maini cartofii si frecand cu uleiul din tava.Se adauga si apa in tava dar cu grija sa nu fie peste cartofi ci cu grija intr-un colt al tavii.Se da la cuptor pana se rumenesc dar inainte se vor curata cele 2 capatani de usturoi si se piseaza cu dispozitivul special de presat usturoiul se mai adauga un pic de sare si sosul iute de ardei care apoi se pune peste cartofi.Se mai da la cuptor pentru inca 15 minute sa se patrunda bine aromele.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am servit cartofii pe un pat de salata verde acrita cu lamaie.Imi place mult aceasta combinatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi