Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor

de marianascarlat in Mancaruri de post, 22 Apr 2013 | 3124 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta ca sa vad si eu de ce le place asa mult englezilor pastarnacul.
Mi-a spus fica mea care traieste de aproape trei ani in Anglia ca acolo se cultiva hectare intregi cu pastarnac si ca englezii il folosesc in diferite retete. Una din ele este asta!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati mari de pastarnac
  • 2 bucati de morcov
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 linguri de miere
  • supa de legume
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor:

Pastarnacul si morcovul se curata si se fierb 10 minute.


Ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii taiem cum ne place, rondele sau betisoare.


Ungem un vas de cuptor bine cu ulei, punem pastarnacul si morcovul in vas, punem sare dupa gust, mierea, amestecam usor sa nu sfaramam pastarnacul si acoperim cu supa in care au fiert zarzavaturile. Mai amestecam putin si dam vasul la cuptor.


Este gata cand a scazut suficient! Eu nu ma omor dupa mancarurile dulci, dar sotul meu a fost incantat de gust .


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeti pastarnacul mai mult de 10 minute. Altfel se inmoaie foarte rau.

2

Puteti pune piper si alte condimente sau busuioc si patrunjel

3

Eu am preferat fara alte adaosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

palpabil 1

22.04.2013, 20:37

cred ca e foarte bun

palpabil 1

22.04.2013, 20:39

sa sti ca englezilor nu le place doar pastarnacul... manaca si foarte mult fish & chips

marianascarlat 1

22.04.2013, 21:34

Stiam si de fish& cips, dar ficei mele nu-i place. In schimb pastarnacul cu miere i-a placut!
Multumesc de comentariu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille