Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

de Adi in Porc, 5 Ian 2019 | 5737 vizualizari

 

Este un mic dejun intarziat, de weekend, poate chiar cumulat cu pranzul, pentru ca este satios si caloric.
Dar e atat de gustos incat uiti de calorii si de diete!
 

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
  • 50 gr cascaval afumat
  • 6 felii de bacon
  • 4 oua
  • ulei pentru prajit
  • boia de ardei afumata, pentru decor
  • muraturi, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri:

Se porneste cuptorul la 200 de grade.

Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.

Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.

Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.

Se da forma de guguluf la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand rondelele de cartofi se rumenesc pe margini.

Se scoate forma din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor 15 minute pentru gratinare.

Separat, intr-o tigaie cu ulei incins, se prepara ouale ochiuri.

Se scot cartofii cu baconul de la cuptor, se asază pe platou, iar la mijloc se asaza ouale ochiuri.

Se presara putina boia de ardei afumata, pentru decor.

Se servesc cu muraturile preferate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi noi cu carne de porc