Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 7 Sep 2012 | 5825 vizualizari

 

O garnitura delicioasa, iar in zielele de post, pot inlocui masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 2000 g,
  • ulei de malsine 100 ml,
  • vin alb demisec cca. 250 ml,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • usturoi 4-5 catei,
  • rozmarin, busuioc, cimbru, oregano, lamaita, maghiran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce s-au rumenit, se adauga vinul, se acopera si se mai lasa la cuptor ptr inca cca 15 minute la 150 grade. Usturoiul curatat se adauga, intreg la final, dupa ce s-au gatit cartofii.

Se consuma ca atare cu salata de sezon, sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

09.09.2012, 11:19

buni

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:08

RoXx 1

10.09.2012, 16:46

Preferatii mei

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in crusta de mustar