Cartofi Dauphinoise

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 11301 vizualizari

 

mi se par geniali, un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 150 g branza
  • 1 capatana usturoi
  • 150 g smantana
  • 2 felii cascaval
  • sare, piper
  • boaia de ardei
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat approx 5 minute. Intr-o tava am rasturnat cartofii si i-am introdus la cuptor ( 30 min ) la foc moderat. Intre timp am pregatit un amestec din branza rasa, smantana si usturoi pisat si am turnat peste cartofi, amestecand bine. I-am introdus din nou la cuptor si cand erau aproape gata am ras cascavalul, lasand sa se rumenasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oana1993 1

10.09.2013, 15:04

simonacallas 1

25.03.2014, 08:34

Tare gustosi

julianna10 1

05.05.2014, 15:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu crema de branza la cuptor