Cartofi Dauphinoise by Oana

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 11785 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Oana,sunt tare gustosi http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-dauphinoise-46928.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare/piper/boia dulce/ghimbir
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise by Oana:

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.

Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.

Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.

 

TIPS-URI

1

La cuptor trebuiesc lasati cam 30-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise by Oana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

14.06.2013, 23:36

babi5 1

17.06.2013, 11:18

Bya Ralu 1

17.06.2013, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!