Cartofi de cacao

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 11156 vizualizari

 

Nu am mai facut demult prajituri cu biscuiti. Acum a sosit vremea lor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 100 g alune sau nuci macinate
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra Dr. Otker + 2 linguri pentru decor
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • 50 g ciocolata alba + 50 g pentru decor
  • 50 g ciocolata neagra
  • 30 g stafide
  • 50 g nuca cocos mozaic pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi de cacao:

Se face un sirop pe foc din apa, zahar si cacao peste care se adauga stafidele. Cand este gata, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se macina biscuitii si nucile sau alunele. Se amesteca toate ingredientele uscate (biscuitii, alunele, zaharul vanilat, ciocolata neagra si ciocolata alba) si se adauga siropul. Se omogenizeaza compozitia si se lasa la rece pentru 30 de minute (biscuitii trebuie sa absoarba toata umiditatea din sirop). Apoi se fac cu mana umezita bilute rotunde care se tavalesc prin nuca de cocos, ciocolata alba sau cacao. Se dau la rece si se servesc dupa cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:51

bun bun rau

mena29 1

07.04.2011, 09:11

adry88 1

01.06.2011, 21:27

ce bunatati

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

RETETA RECOMANDATA
Briose de cacao cu nuca de cocos