Cartofi de cacao

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 10458 vizualizari

 

Nu am mai facut demult prajituri cu biscuiti. Acum a sosit vremea lor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 100 g alune sau nuci macinate
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra Dr. Otker + 2 linguri pentru decor
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • 50 g ciocolata alba + 50 g pentru decor
  • 50 g ciocolata neagra
  • 30 g stafide
  • 50 g nuca cocos mozaic pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi de cacao:

Se face un sirop pe foc din apa, zahar si cacao peste care se adauga stafidele. Cand este gata, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se macina biscuitii si nucile sau alunele. Se amesteca toate ingredientele uscate (biscuitii, alunele, zaharul vanilat, ciocolata neagra si ciocolata alba) si se adauga siropul. Se omogenizeaza compozitia si se lasa la rece pentru 30 de minute (biscuitii trebuie sa absoarba toata umiditatea din sirop). Apoi se fac cu mana umezita bilute rotunde care se tavalesc prin nuca de cocos, ciocolata alba sau cacao. Se dau la rece si se servesc dupa cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:51

bun bun rau

mena29 1

07.04.2011, 09:11

adry88 1

01.06.2011, 21:27

ce bunatati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa