Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

de Merisor in Mancaruri de post, 25 Mai 2019 | 5780 vizualizari

 

Este prima dată când testez în bucătăria mea cartofii dulci.
 Cam prea dulci pentru gustul nostru, dar asezonați cu muștar ușor picant și pesmet și serviți cu o salată acrișoară, chiar au fost gustoși.
Mergea și niște parmezan ras, dar mi-a lipsit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar clasic
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet:

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine cartofii cu muștarul așa încât fiecare bastonaș să fie bine uns. Folosim mâinile pentru a-i amesteca bine. Presărăm pesmet peste ei și din nou îi amestecăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem bastonașele de cartofi dulci pe toată suprafața tăvii. Încercăm să-i răsfirăm cât mai bine pentru a nu se lipi între ei. Mai presărăm puțin pesmet deasupra și puțină sare.

Dăm tava cu cartofii dulci la cuptor și îi lăsăm să se rumenească timp de 20-30 de minute la 200 de grade.

Pregătim între timp o salată de roșii cu castraveți, ridichi și salată verde, pe care o acrim cu zeamă de lămâie. Servim cartofii dulci, în crustă de muștar cu pesmet alături de salata acrișoară și ne-am asigurat una dintre mesele unei zile de post.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Adi 1

26.05.2019, 12:25

Foarte buni!

mihaelar63 1

28.05.2019, 07:32

Bine zici . Cu mustar si salata se echilibreaza gustul

RuxyRux 1

13.06.2019, 18:50

De probat...mersi de idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de rosii