Cartofi frantuzesti

de bianca92 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 11253 vizualizari

 

Sunt unele momente in care pur si simplu m-am saturat sa mananc carne. Daca treceti si voi prin astfel de momente cred ca aceasta reteta e ideala pentru o zi fara carne. Nu doar ca e destul de consistenta dar e e si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 cartofi mari
  • 300 ml smantana
  • 170 ml lapte
  • sare
  • putin unt pentru a unge vasul in care preparam cartofii
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Ouale si cartofii se fierb in coaja dupa care se curata.


Ungem vasul in care vrem sa preparam cartofii cu putin unt pe toate partile dupa care incepem sa asezam in straturi astfel: un strat din 2 cartofi taiati felii, un strat din doua oua taiate felii si un strat smantana si tot asa formam 3 straturi de cartofi si 3 de oua cu smantana, iar deasupra vom mai pune un ultim strat de cartofi.


Sa nu uitati sa adaugati sare la fiecare strat. La final turnam laptele peste compozitie si presaram cu putin pesmet si sare. Apoi dam la cuptor circa 45 de minute la foc mic.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

13.03.2014, 10:19

bianca92 1

13.03.2014, 10:32

danakarin 1

15.03.2014, 07:24

Eu nu ma satur de asta niciodata! Bun bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti