Cartofi frantuzesti

de bianca92 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 15023 vizualizari

 

Sunt unele momente in care pur si simplu m-am saturat sa mananc carne. Daca treceti si voi prin astfel de momente cred ca aceasta reteta e ideala pentru o zi fara carne. Nu doar ca e destul de consistenta dar e e si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 cartofi mari
  • 300 ml smantana
  • 170 ml lapte
  • sare
  • putin unt pentru a unge vasul in care preparam cartofii
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Ouale si cartofii se fierb in coaja dupa care se curata.

Ungem vasul in care vrem sa preparam cartofii cu putin unt pe toate partile dupa care incepem sa asezam in straturi astfel: un strat din 2 cartofi taiati felii, un strat din doua oua taiate felii si un strat smantana si tot asa formam 3 straturi de cartofi si 3 de oua cu smantana, iar deasupra vom mai pune un ultim strat de cartofi.

Sa nu uitati sa adaugati sare la fiecare strat. La final turnam laptele peste compozitie si presaram cu putin pesmet si sare. Apoi dam la cuptor circa 45 de minute la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu ciuperci