Cartofi gratinati

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 4577 vizualizari

 

O reteta pe care daca o faci odata , revii la ea pana te saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute



- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,



~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii



- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data



- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt



- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt





se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan



- tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius



in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Anastasia 1

28.04.2010, 10:38

silvi0ara 1

28.04.2010, 10:58

Interesant,faina nu am pus niciodata.Arata foarte bine.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mix de branzeturi