Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco:

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.

Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.

Preincalzim cuptorul la 200 grde.

Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.

Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.

Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.

Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gicuta 1

14.12.2015, 08:56

Gherca Daniela 1

14.12.2015, 20:10

buni

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza si marar