Sufleu de broccoli si branza

de Rux in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2013 | 18347 vizualizari

 

O bunatate....va invit, desi e cam tarzior pentru cina :)

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani mari de broccoli
  • 250 gr branza
  • 100 gr cascaval( sau parmezan)
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 400 ml smantana groasa
  • un praf de turmeric
  • un praf de ghimbir pudra
  • un praf de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli si branza:

Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la  Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca la foc mic si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca bine si se stinge totul cu lapte. Tinem pe foc pana se ingroasa usor. Galbenusurile le amestecam cu smantana si le adaugam in compozitie.  Lasam focul mic si dam in clocot. Tot acum vom adauga si branza faramitata, apoi cascavalul razuit. Potrivim gustul de sare, piper, punem si turmericul si praful de ghimbir si stingem focul.

Albusurile se bat spuma.

Intr-o tava unsa cu unt asezam buchetele de broccoli si deasupra adaugam sosul de branza.

Punem albusurile deasupra si amestecam usor prin invaluire.

Am copt pentru 35 de minute la 200 de grade.

E tare gustos :)

 

TIPS-URI

1

Daca va place broccoli cu usturoi, adaugati 3 catei de usturoi zdrobiti in untul topit la inceput, apoi continuati pasii din reteta.

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de broccoli si branza-0
Sufleu de broccoli si branza-1
Sufleu de broccoli si branza-2
Sufleu de broccoli si branza-3
Sufleu de broccoli si branza-4
Sufleu de broccoli si branza-5

COMENTARII (36)

Pushaa

Pushaa 1

04.03.2014, 13:19

babi5

babi5 1

07.10.2014, 20:27

Sandie

Sandie 1

21.12.2014, 19:29

Ce fel de brinza se foloseste, telemea?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!