Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco:

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.

Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.

Preincalzim cuptorul la 200 grde.

Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.

Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.

Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.

Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-0
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-1
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-2
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-3
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-4
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-5
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-6
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-7
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-8
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco-9

COMENTARII (16)

Gicuta69

Gicuta69 1

14.12.2015, 08:56

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

14.12.2015, 20:10

buni

mihaelar63

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!