Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 1050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco:

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.


Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.


Preincalzim cuptorul la 200 grde.


Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.


Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.


Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.


Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.


Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.


Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

14.12.2015, 08:56

Gherca Daniela 1

14.12.2015, 20:10

buni

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv