Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 3661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco:

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.

Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.

Preincalzim cuptorul la 200 grde.

Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.

Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.

Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.

Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen