Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2016 | 8620 vizualizari

 

Pentru ovo lacto vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 3 oua mari de casa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cutie smantana pentru gatit (200g)
  • 1 lingurita margarina pentru uns tava
  • 200 g telemea de oi
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • ierburi de Provence (optional)
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval:

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit.


Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi asezam un strat de rondele din cartofi.


Peste cartofi zdrobim jumatate din cantitatea de branza telemea, poi presaram ardeiul rosu taiat bucatele


Presaram puitin piper si dupa gust ierburi de Provence, sare doar daca mai e nevoie.


Acoperim cu inca un strat de rondele din cartofi, peste acestia presaram si branza ramasa.


Rupem fasii feliile de cascaval, le asezam peste stratul de branza.


Intr-un bol batem bine ouale cu smantana de gatit, apoi turnam in tava amestecul obtinut si dam tava la cuptor pentru 40 minute.


Scoatem tava din cuptor, portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:42

Tare buni!

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:20

tare, tare buni!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:40

buni, buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
"Tortul" barbatilor