Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2016 | 6106 vizualizari

 

Pentru ovo lacto vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 3 oua mari de casa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cutie smantana pentru gatit (200g)
  • 1 lingurita margarina pentru uns tava
  • 200 g telemea de oi
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • ierburi de Provence (optional)
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval:

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit.


Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi asezam un strat de rondele din cartofi.


Peste cartofi zdrobim jumatate din cantitatea de branza telemea, poi presaram ardeiul rosu taiat bucatele


Presaram puitin piper si dupa gust ierburi de Provence, sare doar daca mai e nevoie.


Acoperim cu inca un strat de rondele din cartofi, peste acestia presaram si branza ramasa.


Rupem fasii feliile de cascaval, le asezam peste stratul de branza.


Intr-un bol batem bine ouale cu smantana de gatit, apoi turnam in tava amestecul obtinut si dam tava la cuptor pentru 40 minute.


Scoatem tava din cuptor, portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:42

Tare buni!

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:20

tare, tare buni!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:40

buni, buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
"Tortul" barbatilor