Serviettenknödel- Galuste de paine in servet

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2012 | 3437 vizualizari

 

Fiecare popor are modalitarea lui de a valorifica produsele ramase neconsumate. Romanii folosesc painea veche in chiftele, sau o usuca pentru a face pesmet, sau o dau la porc :-). Nemtii fac din painea veche, sau din cornurile si covrigii de o zi doua delicioase galuste, care nu lipsesc langa o friptura de porc. Varinata asta, in servet, este de fapt specifica Boemiei.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de cornuri sau covrigi vechi de o zi-doua
  • 250 ml de lapte
  • 3 oua
  • o ceapa mica
  • o lingura de unt
  • o lingura de faina
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • muscat
  • folie de aluminiu
  • un servet de bucatarie din panza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serviettenknödel- Galuste de paine in servet:

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim nitel in unt, pina sa se inmoaie si sa fie usor galbuie. La covrigii inmuiati, adaugam ceapa, galbenusurile, faina apoi albusurile batute spuma, saram, piperam, presaram un praf de muscat, 1-2 linguri de frunze de patrunjel tocate marunt si amestecam cu grija. Compozitia nu trebuie sa fie omogena, bucatile de covrigi sau de paine trebuie sa se pastreze vizibile, precum este la salamul de biscuiti.


Turnam totul pe o folie si rulam ca un salam, inchizand capetele. Punem acest "salam" intr-un servet curat, si il introducem intr-o forma lunguiata, de exemplu cea de chec, in care turnam apa cat sa-l acopere . Punem la cuptor la foc mic, 40-45 de minute, pana se "intareste ". Cand este gata, taiem felii si servim alaturi de friptura de carne, precum vedeti in imagine.


Alternativ, se pot forma galuste de marimea unei mingi de ping-pong, care se lasa in apa fierbinte, sa se patrunda cam 35-40 de minute, dar nu se fierb. Mie mi s-a parut mai comoda varianta la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Serviettenknödel- Galuste de paine in servet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

10.01.2012, 08:51

BuburuzaBubu 1

31.03.2012, 23:00

oooo daaa sunt foarte bune!!!!!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:37

foarte faina reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pui cu fructe si galuste de paine