Pui cu fructe si galuste de paine

de alldaycooking in Pui, 31 Oct 2011 | 1673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pieptul de pui la cuptor:
  • 1 piept de pui cu os
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • feliute subtiri de slanina (se poate folosi bacon)
  • rozmarin macinat
  • ghimbir macinat
  • boabe de coriandru
  • Galuste de paine:
  • 400 gr paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • ierburi de Provence
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fructe si galuste de paine:

Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.

Pentru galuste am calit in unt ceapa si morcovul ras pe razatoarea mica. Painea am maruntit-o si am inmuiat-o in laptele cald. Peste paine am pus ceapa si morcovul, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentele si grisul. Am omogenizat compozitia, apoi am impartit-o in 2 jumatati. O jumatate am asezat-o pe hartie de copt, am rulat-o, am invelit-o intr-un prosop pe care l-am legat la capete si am fiert 40 de minute. Cea de-a doua jumatate, am copt-o in Ramekin-uri.

Varianta fiarta este mai densa, pe cand cea coapta este mai aerata, dar ambele sunt foarte bune!

Cand pieptul de pui a fost facut, l-am feliat si l-am stropit cu putin din sosul format in tava. Merele au fost o surpriza foarte placuta, dulceata lor s-a potrivit foarte bine cu galustele de paine, la care s-a simtit pegnant gustul ierburilor de Provence si a nucsoarei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fructe si galuste de paine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:17

interesanta reteta

iri_iri 1

03.04.2015, 21:06

-Licurici- 1

24.06.2015, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V