Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
stiu ca sunteti satule dar asa fac eu racile si cu toate ca de Craciun am facut portie dubla nu ne-am saturat si asta ptr ca Sabina a mancat pentru prima data....si a mancat...dimineata ,la amiaz si seara....am crezut ca i se face rau
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de concentrat, am pus apa cu 3 degete peste ele, capacul si am lasat sa fiarba o ora jumate dupa ce a inceput sa fluiere, la foc mic. Dupa ce s-a scurs timpul, am oprit focul si am pus Kukta pe ciment, la rece, pana a doua zi.
A doua zi, am desfacut capacul si cu o lingura, am luat toata grasimea adunata deasupra si am aruncat-o, am pus iara pe foc si cand s-a lichefiat continutul, am scos cu o strecura tot ce inseamna carne si m-am apucat de ales oasele, oscioare de la picioruse. Intre timp in lichidul ramas am pus usturoiul pisat, am mai pus putina sare si am lasat sa dea intr-un clocot. (atentie le sare...la raci cand gustam avem impresia ca e sarat destul,dar cand se incheaga vedem ca nu-i asa...eu pun putin mai multa sare) Carnea impreuna cu piciorusele dezosate le-am asezat in 2 yena dupa care am pus lichidul trecut printr-o strecuratoare fina si le-am dat la rece.
La noi racile se mananca cu ceapa sau mustar(mie imi place cu mustar)
pofta buna!!!
1
am facut si un bol mic cu raci sa dea bine in poza
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult