Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2015 | 8365 vizualizari

 

Ideali pentru o cina usoara ...
Ingredientele au ajuns pentru patru persoane ...cate doua felii pentru fiecare...au fost delicioase si tare satioase !

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 4 felii prosciutto cotto
  • 4 rosii mari rotunde
  • 2 mozzarella ( 250 gr )
  • 20 g parmezan
  • busuioc uscat
  • 8 frunze mici de busuioc proaspat
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute.

Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase .

Rosiile le spalam,le indepartam codita si le feliem in felii subtiri.

Mozzarella o scurgem foarte bine de apa de conservare si o feliem in felii potrivite de grosime.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si ungem cu ulei .

Asezam feliile de cartof peste care punem pe fiecare cate o jumatate felie de prosciutto cotto.

Adaugam cate doua felii de rosie ,presaram sare dupa gust. 

Punem o felie mozzarella si presaram busuioc uscat , dupa care asezam iar o felie de rosie  si presaram putina sare( daca este necesar).

Incheiem presarand parmezan ras foarte fin. 

Incingem cuptorul la 190 grade si dam tava la cuptorul incins pana cand rosia s-a rumenit usor la suprafata. 

Se servesc calzi oranad fiecare portie cu o busuioc proaspat ! 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Prosciutto cotto se poate inlocui cu sunca presata, kaizer,etc ... dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor