Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2015 | 5168 vizualizari

 

Ideali pentru o cina usoara ...
Ingredientele au ajuns pentru patru persoane ...cate doua felii pentru fiecare...au fost delicioase si tare satioase !

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 4 felii prosciutto cotto
  • 4 rosii mari rotunde
  • 2 mozzarella ( 250 gr )
  • 20 g parmezan
  • busuioc uscat
  • 8 frunze mici de busuioc proaspat
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute.


Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase .


Rosiile le spalam,le indepartam codita si le feliem in felii subtiri.


Mozzarella o scurgem foarte bine de apa de conservare si o feliem in felii potrivite de grosime.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si ungem cu ulei .


Asezam feliile de cartof peste care punem pe fiecare cate o jumatate felie de prosciutto cotto.


Adaugam cate doua felii de rosie ,presaram sare dupa gust.


Punem o felie mozzarella si presaram busuioc uscat , dupa care asezam iar o felie de rosie si presaram putina sare( daca este necesar).


Incheiem presarand parmezan ras foarte fin.


Incingem cuptorul la 190 grade si dam tava la cuptorul incins pana cand rosia s-a rumenit usor la suprafata.


Se servesc calzi oranad fiecare portie cu o busuioc proaspat !


Pofta buna !

TIPS-URI

1

Prosciutto cotto se poate inlocui cu sunca presata, kaizer,etc ... dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

- Andreea - 1

29.06.2015, 16:09

-Licurici- 1

29.06.2015, 16:12

Buni buni

- Andreea - 1

29.06.2015, 18:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich la cuptor

de Lau 9

ieri la 21:44

Tarta Tatin cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 21:26

Prajitura cu mere si nuci

de oanapl 6

ieri la 18:16

Lasagna cu branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 18:11

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti