Cartofi noi copti cu sunca si seminte

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2015 | 3925 vizualizari

 

Eu am folosit acest preparat ca si garnitura dar la fel de bine poti sa-i spui salata calda sau aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 300 gr sunca
  • 200 gr rosii uscate conservate in ulei de masline .
  • 100 ml ulei masline
  • 100 gr seminte decorticate crude de floarea soarelui
  • pudra chili
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi copti cu sunca si seminte:

  1. Cartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop .
  2. Spalati patrunjelul verde.
  3. Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si tulpini de patrunjel verde.
  4. Cand cartofii sunt aproape fierti  scurgeti apa si ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Sarati , presarati chili si stropiti cu ulei de masline .
  5. Dati tava la cuptorul preincalzit 30 minute . La jumatatea timpului intooarceti cartofii si adugati sunca taiata cubulete .
  6. Scoateti cartofii intr-un bol mare si adugati rosiile uscate taiate juliene si patrunjelul verde tocat .
  7. Servit cartofii noi copti cu sunculita si seminte de floarea soarelui presarate deasupra .

TIPS-URI

1

Cartofii pot fi fierti doar pe jumatate. Ei se vor prepara apoi si la cuptor .

2

Puteti folosi uleiul in care au fost conservate rosiile daca aveti suficient .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi copti cu sunca si seminte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane