Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2015 | 3356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi noi
  • 2-3 ardei rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita pudra curry
  • cca 500 gr. pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cescuta apa
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurita sos de soia
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie:

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta.

Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron.

Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati.

Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust.

Adaugam putin ulei de masline (3-4 linguri), amestecam bine cartofii si ardeii sa se imbrace uniform in ulei aromatizat cu busuioc si condimente.

Golim cartofii din castron intr-un vas termorezistent din yena, tragem o folie de aluminiu peste si dam cartofii la cuptor entru o ora.

In ultimele 15 minute indepartam staniolul.

Pulpa de porc o feliem, o asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin busuioc uscat si asezam feliile de carne in tigaia incinsa.

Prajim cate 5 minute carnea pe ambele parti, apoi adaugam 1/2 cescuta apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca carnea la foc mediu.

Dupa ce apa a scazut in totalitate picuram foarte putin ulei de floarea soarelui si prajim/rumenim carnea dupa preferinta.

Servim friptura astfel obtinuta cu garnitura de cartofi noi cu busuioc la cuptor.

La servire presaram busuioc verde si stropim usor friptura cu sos de soia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat