Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2015 | 1194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi noi
  • 2-3 ardei rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita pudra curry
  • cca 500 gr. pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cescuta apa
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurita sos de soia
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie:

Preincalzim cuptorul la 200 grade.


Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta.


Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron.


Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati.


Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust.


Adaugam putin ulei de masline (3-4 linguri), amestecam bine cartofii si ardeii sa se imbrace uniform in ulei aromatizat cu busuioc si condimente.


Golim cartofii din castron intr-un vas termorezistent din yena, tragem o folie de aluminiu peste si dam cartofii la cuptor entru o ora.


In ultimele 15 minute indepartam staniolul.


Pulpa de porc o feliem, o asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin busuioc uscat si asezam feliile de carne in tigaia incinsa.


Prajim cate 5 minute carnea pe ambele parti, apoi adaugam 1/2 cescuta apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca carnea la foc mediu.


Dupa ce apa a scazut in totalitate picuram foarte putin ulei de floarea soarelui si prajim/rumenim carnea dupa preferinta.


Servim friptura astfel obtinuta cu garnitura de cartofi noi cu busuioc la cuptor.


La servire presaram busuioc verde si stropim usor friptura cu sos de soia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.07.2015, 23:14

buna buna

mirela0911 1

18.07.2015, 09:09

Buuuun!

Panacris 1

18.07.2015, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschi de porc afumat cu carnaciori