Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

de Bucataras Medi in Porc, 5 Aug 2016 | 2430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. de circa 1 kg cotlet de porc
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin sec alb
  • sare
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon:

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu sare, piper macinat, boia si cimbru.


Decongelam spanacul.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.


Lasam la foc potrivit pana cand scade.

Tragem de pe foc, lasam sa se racorasca si adaugam smantana. Amestecam.

Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.

Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .


Imbracam muschiul de porc in bacon.


Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.

Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.

Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.

Scoatem din cuptor, asezam friptura pe un platou, o feliem si o servim alaturi de o garnitura si (sau) o salata.


Acum ca a sosit primavara putem folosi spanac proaspat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 20:42

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:15

Ancutsa 1

11.12.2017, 13:50

Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Costita afumata cu cartofi prajiti