Varza cu costita afumata

de merisor in Porc, 9 Feb 2013 | 4101 vizualizari

 

Varza este una din mancarurile mele preferate, dar prefer varza dulce proaspata.
Am mancat odata la mama soacra varza calita in grasime de pasare si tare mult mi-a placut asa ca azi am executat si eu reteta ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare(2,5 Kg)
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri untura de curcan
  • 750 gr costita afumata
  • marar uscat, maciulii si cozi
  • piper macinat
  • frunze de dafin
  • 5 linguri sos de rosii
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu costita afumata:

Am tocat varza spalata si scursa, am pus-o intr-un vas, am frecat-o cu putina sare si am stropit-o cu zeama de la o lamaie.O lasam asa la odihnit pana pregatim toate celelalte ingrediente.


Costita portionata si spalata am pus-o la fiert in putina apa si am lasat-o doar pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs-o si am spalat-o. Asta pentru a indeparta din toxinele care se depun in timpul afumarii.


Am tocat ceapa, morcovul l-am razuit, iar ardeiul l-am avut deja tocat la congelator.


Am pus intr-un vas untura de curcan la topit, apoi am adaugat costita si am parajit putin pe toate partile, apoi am scos-o si am pus legumele. Am adaugat putina apa peste ele si am lasat pe foc fara capac pentru evaporarea apei. Cand s-au patruns bine legumele am adaugat varza tocata, am amestecat, am asezonat cu condimentele, am adaugat si costita si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Dupa acest timp, am adaugat sucul de rosii si am mai lasat 15 minute la cuptor.


Baietii mei o servesc alaturi de cativa graunti de usturoi, sau ardei iute, mie imi place asa simpla.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

merisor 1

09.02.2013, 22:11

Ruxy, multumesc frumos!

merisor 1

09.02.2013, 22:11

Elena

MVMih 1

02.03.2013, 15:09

E ceva!!!...treaba serioasa si gustoasa...cu tot cu o din aia fierbinte....(mamaliga)...e tot ce trebuie. Chiar e buna reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura