Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mai 2015 | 1131 vizualizari

 

Este o masa usoara care se poate servii atat la pranz cat si seara si sincer, nu are nevoie de carne. Cu o salata de cruditati alaturi ii va satisface si pe cei mai mofturosi...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii noi
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 conserva porumb
  • 100 g branza Camembert
  • pentru servit deasupra:
  • fulgi de chili rasniti
  • fulgi de branza pecorino sau parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert:

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas termorezistent cu o lingura de unt. Punem cartofii in vas, adaugam sare si piper proaspat macinat, boabele din conserva scurse de zeama si amestecam putin. Branza Camembert o taiem in cuburi si o punem peste cartofi.


Separat, intr-un castron batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta. Adaugam smantana, putin ulei de masline si amestecam. Punem amestecul peste celelalte ingrediente din vasul termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 50 minute, pana cartofii sunt patrunsi, moi, dar nu sfaramitati. In ultimele 10 minute inlaturam folia si lasam sa prinda crusta deasupra. Serviti mancarea calda cu salata preferata. Pentru un plus de savoare am rasnit deasupra fulgi de chili si am presarat putina branza pecorino.Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

de preferat sa folositi smantana pentru gatit, aceea care curge, nu din cea la galetusa...

2

se poate folosii ca si garnitura la o fripturica

3

de preferat sa se foloseasca cartofi rosii, nu sunt sfaramiciosi si raman intregi in timpul prepararii

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.05.2015, 20:17

Bun si gustos!

dantes 1

22.05.2015, 07:12

Buni tare!

Corinuta 1

29.05.2015, 21:37

ce combinatii inedite faci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi noi