Cartofi noi la cuptor in crusta de susan

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Iun 2016 | 5135 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1500 gr. cartofi noi mici (de marimea unor mingi de ping pong)
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 50 gr. seminte de susan alb
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor in crusta de susan:

Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam pudra de boia si semintele de susan.

Amestecam cu mana sa imbracam cartofii in ulei,condimente si seminte, apoi ii asezam in tava tapetata.

Acoperim tava cu staniol si dam cartofii pentru 30 minute la cuptor.

Dupa scurgerea celor 30 minute indepartam folia de staniol si dam din nou tava la cuptor, folosim de aceasta data functia de coacere cu ventilatie si ii lasam la copt pana capata o crusta crocanta aurie.

Portionam si presaram marar verde proaspat tocat inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.06.2016, 18:52

Nu am mai mancat cu susan, dar sigur imi plac!

mihaelar63 1

07.06.2016, 22:47

Grozav de mult imi plac

diaconta 1

09.06.2016, 22:57

Minunati!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de legume (de post)