Cartofi prajiti ´ aurii

de anisoara in Mancaruri de post, 9 Iul 2010 | 17162 vizualizari

 

O reteta simpla , foarte simpla, asa zicem toti.. Dar ce facem cu incepatorii, care vor sa cunoasca , cum se prajesc cartofii? Va urma reteta , pas cu pas.

 

INGREDIENTE

  • cartof
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti ´ aurii:

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de marimea dorita. Tigaie cu fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai inalta. Se toarna o parte de cartofi in ea si se prajesc timp de 5-7 minute, amestecand mereu cartofii cu o lingura de lemn pana se rumenesc la un foc domol.


Cartofii prajiti se scot atent cu o lingura lata, cu gauri, din tigaie si se aranjeaza pe un servetel de hartie de bucatarie sa se imbibe uleiul din ei. Se sareaza putin cu sare mare. Se procedeaza la fel cu alta cantitate de cartofi cruzi. In cazul in care folositi ulei de masline, este de dorit sa prajiti cartofii cu un catel de usturoi , pus in uleiul incins. In acest mod dispare mirosul accentuat al uleiului.



Cartofii devin crocanti si aurii la culoare,pot fi serviti. Dupa o perioada , cartofii isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa alaturi de o bucata de carne , facuta la gratar, de alte bucate din carne preparate la tigaie, cu diferite legume proaspete sau preparate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti ´ aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

anisoara 1

09.07.2010, 18:30

Rivca, sa stii cu nu este o deosebire mare, numai ca e necesar sa prajesti cartofii cu un usturoi in ulei, pentru ca sa dispara gustul accentuat al uleiului de masline.

anisoara 1

09.07.2010, 18:31

Julie si Mihaiela, Lay

adry88 1

23.05.2011, 11:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi pai cu ceapa, la tigaie