Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!

de puideom150 in Mancaruri de post, 27 Feb 2011 | 24350 vizualizari

 

Seara buna... :-) Astazi m-am gandit sa trec repejor in miezul problemei, fara sa va mai tin la povesti... pe deoparte pentru ca sunt oleaca obosit (am fost la serviciu din zori si pana-n...seara :-)) pe de alta parte...ce s-ar putea spune despre niste bieti cartofi prajiti... Ca sunt hipercalorigeni si nu fac bine la silueta... Pfff... Cui ii pasa!!! Sunt gustosi si gata! ;-) Iar daca sunt consumati cu moderatie, cred ca nu fac rau nimanui... :-)
Asadar, fuguta in piata sa cautam niste cartofi mai inciripati si, daca mai este posibil la vremea asta, cu coaja cat mai subtire si la treaba !
Avem nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi rotofei
  • un pumn de scobitori... Ciudat, nu-i asa? :-)) Parca astea nu se mancau... :-p
  • ulei pentru prajit
  • sare sau orice condiment va face placere
  • un cutit bun, nu scump ci doar cu lama mai subtire si care sa taie...brici
  • si, ingredientul principal: putina rabdare...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!:

Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i curatati de coaja. Daca nu ati gasit ceea ce trebuie, ori asteptati sa apara cartofii noi ori ii curatati pe cei pe care ii aveti cu un cutit economic ca sa-si pastreze cat mai bine forma naturala. Apoi,cu rabdare,  taiati felii cat mai subtiri posibil. Pentru operatiunea asta ar fi buna si o razatoare gen mandolina dar folositi-o cu mare atentie... Eu am o asemenea razatoare dar pentru ca mi s-a intamplat de doua ori sa-mi ia si... smaltul :-)) de pe degete m-am vindecat si mi-am cumparat doua- trei cutite bune... Ma simt mai in siguranta asa!!! ;-) Dar, sa continuam. Feliile rezultate se scufunda in apa rece si cand ati terminat de taiat toti cartofii...sau cand v-ati plictisit, va apucati de facut floricele. Din capetele mai groase care au ramas taiati cate un bastonas in jurul caruia se vor rasuci feliutele cele mai subtiri.Indoiti o felie de cartof in jurul bastonasului central si strangeti cu doua degete. Mai puneti o feliuta si in partea opusa apoi fixati totul cu o scobitoare, avand grija ca aceasta sa treaca prin capetele "petalelor" rezultate si prin bagheta centrala. Asta a fost inceputul. Apoi nu mai aveti de facut decat ca in acelasi mod sa fixati fiecare "petala" a trandafirasului, folosind atatea scobitori cate vor fi necesare. Nu va fie teama. Dupa ce se vor praji, cartofii vor ramane in forma dorita iar cand ii veti monta pe platou veti scoate mare parte din betisoarele ajutatoare, pastrand doar 3-4 pentru fiecare floare rezultata. Trebuie sa va spun ca inainte de prajire...trandafirasul dumneavoastra va semana mai mult cu un arici... :-) Va fi mai mult un manunchi de felii de cartofi impanzit de tepii scobitorilor. Nu conteaza...nu va descurajati si continuati ceea ce ati inceput.

Imi pare foarte rau, ca nu m-am gandit sa fac poze si in timpul lucrului... Nu m-am gandit pe vremea aceea ca o sa incerc vreodata sa povestesc acest lucru si acum regret. Cu 4-5 poze succesive as fi rezolvat problema si s-ar fi inteles cu mult mai multa usurinta. Dar, asta este...Sper sa deduceti ceea ce am vrut sa spun, din cele 3 poze atasate...

Daca unora dintre dumneavoastra o sa vi se para complicat si veti considera ca nu merita munca, sa stiti ca nu e chiar asa... Nu este complicat, daca aveti putina rabdare, iar rezultatul final si mai ales surpriza si incantarea din ochii persoanei  careia ii oferiti un asemenea "aranjament floral gustos" merita un pic de efort... Eu asa cred... :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (88)

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:44

ce bine arata

anca_rm 1

01.08.2013, 09:55

ce frumos , si mai sunt si cartofi prajiti , wow
daca mai ma plimb pe aici o sa pun vcateva kg
foarte frumos , bun de tot

Panacris 1

17.10.2014, 07:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia