Cartofi scazuti cu hribi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 19 Sep 2013 | 4997 vizualizari

 

Rapid si bun .
Asta ne facea tata cand era inca la munca , era specialitatea lui. Acum mai fac din cand in cand , dar parca nu-mi ies ca si a lui .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg cartofi
  • 150gr hribi uscati
  • 150 gr sunca
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2,3 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti cu hribi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .

Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).

Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el . Eu am pus sunca cam 100 gr si doua bucati de cremvusti .

Pregatim o cratita  si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .

Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , amestecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).

Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribii si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .

Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.

Mai lasam pe foc circa 5 minute .

Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!

 

TIPS-URI

1

daca sunt proaspeti atunci trebuie o cantitate mai mare si pusi mai devreme

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lia_ 1

19.09.2013, 20:15

bun

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Bunica am pus ceva carnita ca altfel nu e bun , eu as manca fara dar restul nuuu

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Lia

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu ciuperci si bacon