Cartofi scazuti cu hribi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 19 Sep 2013 | 1978 vizualizari

 

Rapid si bun .
Asta ne facea tata cand era inca la munca , era specialitatea lui. Acum mai fac din cand in cand , dar parca nu-mi ies ca si a lui .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg cartofi
  • 150gr hribi uscati
  • 150 gr sunca
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2,3 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti cu hribi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .


Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).


Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el . Eu am pus sunca cam 100 gr si doua bucati de cremvusti .


Pregatim o cratita si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .


Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , amestecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).


Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribii si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .


Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.


Mai lasam pe foc circa 5 minute .


Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!


 

TIPS-URI

1

daca sunt proaspeti atunci trebuie o cantitate mai mare si pusi mai devreme

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lia_ 1

19.09.2013, 20:15

bun

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Bunica am pus ceva carnita ca altfel nu e bun , eu as manca fara dar restul nuuu

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu ciuperci si bacon