Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot

de Panacris in Slow Cooker, 25 Oct 2020 | 2375 vizualizari

 

Inedit, interesant, savuros și sățios! ;) N-am inventat eu rețeta, doar am adaptat-o cu ce am găsit prin cămară! ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi albi 2 bucăți,
  • Cartofi mov, 4 bucăți,
  • Mere 4 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr brun 1 lingură,
  • Unt cca. 50 g,
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Bacon cca. 50 g,
  • Smântână de gătit cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot:

Se pornește aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot, în cazul meu pe programul Low, 30 de minute pentru ca vasul să se încingă.

Cartofii, merele și ceapa se curăță, apoi se feliază.

Merele se pun într-un vas puțin adânc, se adaugă zeama de lămâie și zahărul, apoi se lasă la odihnit.

După ce s-a încins vasul, se adaugă untul și ceapa feliată, se lasă la gătit HIGH, cca. 30 minute, fără capac, până ce se  rumenește ceapa.

Sau mai rapid rumeniți ceapa într-o tigaie la foc rapid și apoi se adaugă în vas-ul aparatului de gătit slow.

Se așează intercalat felii de cartofi albi, mov și mere.

Smântâna de gătit se amestecă cu sarea, piperul cimbrul, vinul și 50 g parmesan, apoi se răstoarnă peste amestecul de cartofi, mere și ceapă.

Se setează aparatul de gătit, la modulul HIGH pentru cca. 60 minute, din când în când se ridică capacul și se șterge de aburii formați.

Între timp se toacă mărunt baconul și se rumenește puțin într-o tigaie.

 Baconul rumenit se amestecă cu restul de parmesan, apoi se împrăștie peste cartofii și merele gătite. Se lasă la gătit încă 30 minute, fără capac, cât să se împrietenească gusturile.

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de cartofi si orice fel de mere! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L