Cartofi striviti la cuptor, cu branza

de Bucataras in Mancaruri de legume, 30 Mai 2020 | 2958 vizualizari

 

 Mai simpla si mai buna decat mancarea pe care v-o aduc azi, nu cred sa mai fie alta: cartofi striviti la cuptor, cu branza, aromatizati cu usturoi. O mancare simpla, fara mari pretentii, dar de o bunatate... Ce sa zic, merg bine si ca atare, insotiti doar de o salata, merg bine si alaturi de o fripturica sau doar niste carnaciori aruncati pe langa ei, la intamplare. 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi (poti pune si cartof dulce)
  • sare
  • piper
  • unt
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • branza
  • verdeata pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi striviti la cuptor, cu branza:

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. 

Scurge-i bine de apa, cand au fiert. 

Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure. 

Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub de unt pe fiecare, arunca 4-5 catei de usturoi printre cartofi si da tava la cuptor. 

Lasa-i sa se rumeneasca usor pe o parte, apoi intoarce cartofii cu o paleta si pe partea cealalta, stropeste-i si cu putin ulei de masline si mai lasa-i inca 15 minute sau cat e nevoie pana capata o culoare rumena, frumoasa. Fix cat iti place. ;)

Aranjaza cartofii pe un platou, presara branza sfaramata peste ei, o mana de frunze verzi de ceapa si pofteste la masa. Mmmm, deja imi ploua in gura. 

Poti consuma cartofii striviti cu branza alaturi de o salata fresh sau daca preferi o masa mai consistenta, impreuna cu un ostropel sau o friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi striviti la cuptor, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza la cuptor